انواع ریل آسانسور از نظر شکل ظاهری، اندازه و شکل سطح مقطع و ضخامت با هم متفاوت هستند. نصب ریل ها بر اساس اتصالات پیچ و مهره و براکت ها انجام می گیرد. نوع عملکرد یک سیستم آسانسور مشخص می کند که برای نصب به کدام یک از انواع ریل نیاز است. از طرفی دیگر، برای نصب ریل آسانسور باید دقت کنید که سیستم قرار است چقدر بار یا وزن را تحمل کند، حداکثر سرعت حرکت آسانسور چقدر است و اندازه کابین چقدر است. بر اساس معیارهای فوق، انواع ریل آسانسور شامل ریل سراسری یک تکه (Solid Elevator Guide Rail)، ریل توخالی (Hollow Elevator Guide Rail) و ریل پله برقی (Escalator Guide Rails) است.
ریل های یک تکه یا سراسری، در واقع مقاطع فولادی جامد هستند. این ریل ها گاهی از یک مقطع سراسری آلومینیوم نیز ساخته می شوند. این ریل ها نسبت به مدل های دیگر، بادوام ترین و قابل اعتمادترین برای نصب آسانسورها هستند. دلیل محبوبیت ریل یک تکه فولادی، استحکام فوق العاده بالای آن است؛ به ویژه برای آسانسورهایی که قرار است وزن های زیادی را تحمل کنند. برای ساختمان های بسیار مرتفع، نصب ریل آسانسور با پروفیل های فولادی یک تکه، بهترین انتخاب است.
دسته دوم ریل ها، پروفیل های توخالی هستند که برای آسانسورهایی با وزن بار کمتر به کار می روند. دوام عملکرد این نوع ریل ها چیزی حدود 5 تا 10 سال است. برای ساختمان های مسکونی با تعداد واحد کمتر که نیاز به وزن بیشتر در کابین نیست، نصب ریل آسانسور با مقاطع فولادی توخالی، پیشنهاد می شود. این ریل ها از نظر اندازه و ضخامت نیز به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند.
ریل های مخصوص پله برقی، نیازهای منحصر به فرد برای این نوع سیستم های بالابری را تأمین می کنند. این ریل ها موضوع صحبت ما نیستند اما در جای خود بسیار اهمیت دارند. نصب ریل های برقی برای سطوح شیبدار و تضمین ایمنی افراد، تحت نظارت مهندسین انجام می گیرد. ترازبندی ریل برای هر مکان، مهم است.